2022

Akademie pro obchodníky

Nabízíme obchodníkům bezplatný vzdělávací program, který vás naučí, jak se přizpůsobit nové covidové době. V rámci hodinu a půl dlouhých on-line seminářů se dozvíte praktické tipy z oblasti marketingu, sociálních sítí nebo třeba designu kamenných prodejen. Na živých setkáních budete mít také možnost potkat a propojit se s dalšími účastníky. Těšíme se na všechny obchodníky a podnikatele z Frýdku-Místku, rukodělné tvůrce, zástupce neziskovek, ale i pouhé zájemce o daná témata.

On-line a offline semináře

Digitální vychytávky, Facebook, copywriting nebo třeba živý workshop, kde se naučíte, jak dobře nafotit vaše zboží či služby.

Délka

Akademie probíhá od února do června 2022. Navazujeme na první běh (podzim 2021). On-line semináře mají 90 minut a běží v čase 18:00 – 19:30 hod.

Konzultace

V rámci naší Facebookové skupiny Obchodníci Frýdek-Místek vám lektoři rádi poradí a poskytnou bezplatnou konzultaci.

Harmonogram

čt 3. února 2022
18:00 – 19:30
Digitální vychytávky, které vám ulehčí život (on-line)

On-line seminář, v rámci kterého proměníte technologie ve svého pomocníka a s platformou Google Workspace zjistíte, jak na svůj e-mail, poznámky či kalendář.

Lektorka: Markéta Ubíková
so 19. února 2022
9:00 – 15:00
Workshop „Fotíme produkty i služby“ (naživo)

Během půldenního workshopu (sobota) si společně s účastníky vyzkoušíme focení v praxi. S lektorkami si ukážeme, jak fotit na mobil i zrcadlovku a jak na různé typy pozadí, svícení či kompozic. Naučíme se fotit nejen zboží, ale i lidi a služby.

Lektorky: Ivet Křenková & Karolína Planková
čt 24. února 2022
18:00 – 19:00
Podpora podnikání v Moravskoslezském kraji (on-line)

Klára Golabová je specialistkou Moravskoslezského inovačního centra a v semináři nám představí aktuálně vyhlášené dotační programy na podporu podnikatelů z Moravskoslezského kraje. Zodpoví nejen vaše dotazy, ale dostaneme se třeba i k udržitelnosti a cirkulární ekonomice, které jsou v současnosti žhavým trendem.

Lektorka: Klára Golabová
čt 3. března 2022
18:00 – 19:30
Facebook aneb jak konečně začít (on-line)

Máte firemní stránku na Facebooku, ale zeje prázdnotou. Nevíte, jaký obsah přidávat, jak pracovat s komunitou vašich zákazníků či jak si vytvořit systém, aby vám správa profilu nesebrala příliš mnoho času. Na semináři se naučíme, jak na to.

Lektorka: Kristýna Szkanderová
čt 24. března 2022
18:00 – 19:30
Firemní profil na Googlu (on-line)

Seminář, v rámci, kterého si krok za krokem nastavíme (a vylepšíme) váš Firemní profil na Googlu.

Lektor: Filip Goszler
čt 28. dubna 2022
18:00 – 19:30
Copywriting pro malé obchodníky (on-line)

S lektorkou si krok po kroku vysvětlíme, jak na poutavý text, který prodává. Ukážeme si také nejčastější chyby, které firmy ve svých textech dělají.

Lektorka: Bára Nováková
pá 10. června 2022 Setkání s hosty a grilováním (naživo)

Neformální setkání obchodníků a podnikatelů z Frýdku-Místku. Debata s inspirativním hostem a následné propojení formou rychlého networkingu.

Aktuality

Lektoři a hosté

Markéta Ubíková

Markéta je digitální koučka a lektorka. Je Google Certified Trainer for Google Workspace 2022 a v rámci svého semináře nás naučí, jak proměnit technologie v šikovného pomocníka. Mimo jiné je zastupitelkou města Frýdek-Místek a je spoluzakladatelkou a organizátorem akcí pro lidi na volné noze pod hlavičkou Volnonožci F-M.

Klára Golabová

Klára pracuje v Moravskoslezském inovačním centru na pozici Project Developer. Jejím cílem je dostat do povědomí veřejnosti, ale také především malých a středních podniků pojem cirkulární ekonomika. Krom jiného realizuje program Cirkulární sken, který pomáhá mapovat toky materiálů a energií ve firmách a nalezeným materiálům pak hledá uplatnění pomocí Databáze volného materiálu RONDL. V semináři nám představí dotační programy na podporu podnikatelů z Moravskoslezského kraje a zodpoví vaše dotazy.

Ivet Křenková

Ivet vystudovala Žurnalistiku na Univerzitě Palackého, i když tušila, že od psaní ji to vždycky bude víc táhnout k focení. Svůj fotografický žánr objevila v roce 2017, kdy začala fotit produkty pro svého prvního klienta a od roku 2020 se plně věnuje svému projektu Fotky na sítě. Atmosférické fotky k použití na Facebook, Instagram nebo e-shop fotí třeba pro kosmetické značky, lokální obchody nebo restaurace. O focení produktů pravidelně píše na svůj blog.

Kristýna Szkanderová

Kristýna je expertkou v oblasti sociálních sítí a spoluzakladatelkou agentury We Are Signature. Studovala na Ekf VŠB-TUO, ale překvapivě ne obor marketingu. Dnes pomáhá značkám, neziskovkám i startupům najít cestu, jak začlenit sociální sítě do marketingového mixu. Proškolila už stovky lidí ve firmách jako je L’ORÉAL, Feedo.cz, Košík.cz, ImpactHub, Czechinvest a další.

Karolína Planková

Karolína je absolventkou technických škol, ale vždy ji to táhlo k focení. Během mateřské se focení začala věnovat naplno a nyní kromě focení svých klientů pracuje jako asistentka a lektorka v ostravské firmě Mojefotoškola. Na fotkách se snaží zaznamenat přirozenost a chce, aby si klienti focení s ní nejenom užili, ale hlavně aby byli spokojení s výsledkem.

Filip Goszler

Filip učí jednotlivce, organizace i celé firemní týmy využívat moderní technologie pro osobní i firemní růst. Je Google Certifikovaný Trenér pro Google Workspace a Moje firma na Googlu, ovládá širokou paletu služeb a nástrojů jako Slack, Trello, Notion a další. Vede největší technologickou komunitu pro ČR GUG.cz, která 13 let vzdělává bezplatně Česko v digitálních dovednostech.

Bára Nováková

Bára je copywriterka – pod značkou Komuniké píše texty, které zákazníci chtějí číst. Vystudovala češtinu a prošla reklamní agenturou, ve které psala pro velké české značky. Dnes jako volnonožec pomáhá firmám najít své „to něco“, čím přesvědčí zákazníky ke koupi. Potrpí si na jednoduché, čtivé a funkční texty.

Často kladené dotazy

Kolik akademie stojí?
Akademie je díky podpoře města Frýdek-Místek pro účastníky ZDARMA.

Co když některý seminář nestihnu?
Z on-line seminářů je pořizován záznam, který vám pošleme e-mailem.

Musím mít webkameru?
On-line semináře probíhají na platformě Google Meet. Zda budete mít kameru zapnutou je jen na vás. Lektorů se můžete ptát během semináře zapnutím mikrofonu anebo se jich můžete zeptat formou chatu.

Absolvoval(a) jsem první běh akademie na podzim 2021, musím se znovu registrovat?
Nemusíte, automaticky pokračujete dál.

Organizátor

Propojte se s námi

Facebook stránka
Podnikej F-M

Facebook skupina
Obchodníci Frýdek-Místek